
Čokoládové tyčinky jsou překvapivě snadné a neskutečně dobré. Dodají tělu potřebné živiny i energii a ještě si na nich pochutnáš.
INGREDIENCE
Ovesná vrstva
- 1/2 šálku měkkých datlí*
- 2 lžíce krému Kešu kokos
- 3/4 šálku ovesných vloček
- 1/4 šálku sušeného kokosu
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1/4 šálku mléka (může být i rostlinné)
Čokoládová vrstva
- 3 lžíce krému Kešu kokos
- 3 lžíce hořkých čokoládových peciček
- 1/4 šálku kešu ořechů
POSTUP RECEPTU
- Na ořechovou-ovesnou vrstvu v kuchyňském robotu smíchej datle, másla Kešu kokos, ovesné vločky, kokos a kakao. Přidej po lžících mléko, dokud se těsto nepřestane lepit.
- Těsto rovnoměrně rozlož do pekáčku vyloženým pečicím papírem a nech zmrazit na 5-10 minut.
- V malé misce smíchej čokoládu a másla Kešu kokos a zahřej v mikrovlnce zhruba na 30 vteřin, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté směs nalij do formy na ovesné těsto, ozdob kešu ořechy a kokosem a nech znovu zmrazit. Pak už jen nakrájej a zabal.
*Pokud datle nejsou příliš měkké, namoč je na deset minut do misky s horkou vodou. Poté je vyjmi a osuš.
Zdroj: https://thefeedfeed.com/plentysweet200/vegan-chocolate-oat-bars-with-dates-and-cashews