
Pistáciové cukroví je čím dál populárnější a není divu, skvěle chutná, má zajímavý švih a krásnou barvu. Pistáciová kolečka v kombinaci s bílou čokoládou je naprosto návyková záležitost.
INGREDIENCE (cca 40 ks)
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
Krém
POSTUP RECEPTU
- V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo nakrájené na plátky a prsty (nebo v robotu se sekacími noži či drátěnou metlou) promneme na hrubou drobenku. Vmícháme rozšlehané žloutky, vanilkový extrakt, citronovou kůru a šťávu a vypracujeme těsto. Zformujeme ho v kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na plát asi 3-5 mm vysoký, vykrajujeme kolečka a pečeme 6-8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem, až okraje cukroví začnou zlátnout. Necháme krátce zchladnout a pak přendáme na mřížku.
- Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude na objemu, nakonec zašleháme pistáciový krém. Polovinu koleček natřeme krémem, druhou polovinu máčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a sypeme drcenými pistáciemi. Skvěle by vypadaly i s lyofilizovanými malinami. Nakonec kolečka slepíme k sobě.