3 rychlé recepty s čokoládovými krémy Grand Zero

Máte chuť na rychlou a zdravou snídani plnou vitamínů a živin? Máme pro vás 3 osvědčené recepty s arašídovo-čokoládovými krémy Grand Zero bez přidaného cukru. Dokonalá krémová konzistence, výjimečná chuť, vyvážený obsah bílkovin, sacharidů a zdravých tuků, které naše tělo potřebuje.To je naše oblíbená fit edice Grand Zero, která se hodí pro sportovce, gurmány i malé děti. Za tipy na rychlé dobroty děkujeme @navidlickublog.

 

LÉTO NA TALÍŘI

Kdo by nechtěl mít zdravou snídani nebo svačinku hotovou během 5 minut? Kombinace jogurtu, ovoce a ořechů je nejen rychlá, ale i zasytí, doplní energii i živiny a můžete ji obměňovat a ladit podle chuti.

Ingredience:

Postup:

Do misky naservírujte jogurt a ozdobte sezónním nebo mrazem sušeným ovocem. Ořechy na sucho opražte na pánvi, aby se rozvinula chuť i vůně, a nasypte na jogurt. Nakonec přidejte granolu nebo müsli a dozdobte 1 až 2 lžícemi krému Grand Zero.

KRUPICOVÁ KAŠE

Znáte to, buď je příliš řídká, nebo příliš hutná... Máme pro vás ověřený recept, který vás nezklame a navíc nepokazí vaši štíhlou linii.

Ingredience:

  • 300 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
  • 2 vrchovaté lžíce jemné krupice/dětské krupičky (cca 25-30 g)

Na posypání:

Postup:

V rendlíku na mírném plameni přivedeme mléko k varu, přisypeme krupici a metličkou důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povaříme, kaše postupně zhoustne.

Na talíři ji podle chuti pocukrujeme, posypeme ořechy, kakaem/karobem a poklademe tenkými plátky másla. Navrch můžeme dát krém Grand Zero i kostičku čokolády, případně kaši čokoládou postrouhat.



PALAČINKY

Vyměňte marmeládu nebo jiné přeslazené pomazánky za krém Grand Zero bez cukru a dopřejte si milované palačinky bez výčitek.

Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 180 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
  • Grand Zero
  • ořechy

Postup:

Vajíčka rozšleháme v mléce, přidáme mouku, sůl a vanilku. Metličkou vymícháme hladké těsto bez hrudek. Ještě lépe to půjde tyčovým mixérem, těsto bude krásně hladké a nadýchané. Necháme ho 20 minut odpočinout, v mouce se aktivuje lepek a s těstem se bude lépe pracovat. Palačinky se během smažení nebudou trhat a budou vláčnější.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev, ideálně přímo určenou na palačinky, a potřeme ji kapkou oleje nebo másla. Nalijeme na ni naběračku těsta a rychlým krouživým pohybem ho rozlijeme po celé pánvi. Jakmile těsto na povrchu zpevní a zmatní (jakoby zaschne), bublinky v těstě popraskají a okraje se začnou lehce odchlipovat, palačinku opatrně obrátíme. Z druhé strany ji smažíme už jen krátce, aby palačinka zůstala jen lehce zlatavá.

Stejně postupujeme i s dalšími palačinkami. Kvalitní pánev už olejem/máslem potírat nemusíme, nebo jen po každé druhé či třetí palačince. Palačinky skládáme na sebe, tím ještě zvláční.

Nakonec přelijeme čokoládovým krémem Grand Zero, dozdobíme nakrájeným banánem a ořechy.

Dobrou chuť!



 

 

 

 

 

 

 

3 rychlé recepty s čokoládovými krémy Grand Zero
Vytvořeno24.02.2021