Nejlepší banánový chlebík, jaký kdy ochutnáš? Rozhodně na to aspiruje! Přinášíme ti tak trochu jinou verzi banana breadu. Až ho vyzkoušíš, nedáš na něj dopustit!
Existuje něco příjemnějšího než vůně čerstvě upečeného banánového chleba, která se line kuchyní? Ať už pečeš jen tak pro radost nebo už máš za sebou spoustu hodin u trouby, tento recept na banánový chléb zmákneš raz dva. Zamiluj se do měkké, vlhké textury a bohaté banánové chuti!
Náš proteinový banana bread bude skvělou snídaní, dezertem nebo svačinou!
Jak si tuhle libovou pochoutku vyrobit? Pojďme na to!
Ingredience na 6 porcí:
● 150 g řeckého jogurtu
● 140 g hladké celozrnné špaldové mouky
● 3 lžíce medu
● 50 g másla
● 50 g mandlí
● 40 g kokosového proteinu
● 40 g bílé čokolády
● 3 zralé banány
● 2 vejce
● 2 lžičky kypřicího prášku
● 1 lžička skořice
● 1 lžička vanilkového extraktu
● olej ve spreji (pečicí papír)
Postup:
2 banány dohladka rozmixuj s vejci a přidej jogurt, máslo, med, krém Big Raffael a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchej. Poté postupně zapracuj mouku, kokosový protein a kypřicí prášek, až vypracuješ řídké těsto. Přimíchej k tomu nasekané mandle a kousky čokolády (trochu si schovej na ozdobení). Formu vylož pečicím papírem, případně vystříkej olejem a připravenou směs do ní nalij. Třetí banán podélně rozřízni a polož na těsto. Na závěr chlebík posyp zbývající čokoládou. Blížíme se do finále! Teď už jen veledílo upéct v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 45–55 minut.
Doba přípravy: cca 75 minut (30 minut příprava, 45 minut pečení)
Banánový chléb na náš způsob je osvěžená, okořeněná klasika. Jak vidíš, jeho výroba je neuvěřitelně snadná a využívá ingredience, které nejspíš už v kuchyni máš. Navíc je to skvělý způsob, jak spotřebovat přezrálé banány, které ti leží doma v misce.
Tak dobrou chuť!
Vážení zákazníci,
máme pro Vás novinku! Pokud objednáváte na Slovensko, do Německa nebo Rakouska, prosíme vyberte zemi dodání níže*.
*Váš výběr se automaticky uloží.
Příjemné nakupování! 💜