🤩 Milí Big Boyáci, zas a znovu Vám musíme poděkovat, za takový nával objednávek! 💜 Moc si toho vážíme! 
Prosíme o trpělivost s vyřizováním objednávek. Děkujeme 🙏🏼

BIG BOY vyrábí máslo z cvrčků. Geniální nápad nebo utopie?

BIG BOY vyrábí máslo z cvrčků. Geniální nápad nebo utopie?
Popis produktu

Výrobce ořechových másel BIG BOY přišel s ambiciózním počinem, který má Čechy naučit jíst cvrčky. Do svého nejnovějšího krému začal přidávat super výživný cvrččí protein.

V některých zemích má hmyz celkem běžné místo na jídelníčku, ale v Čechách je tento trend teprve na vzestupu. Podle firmy BIG BOY je hmyz nedoceněnou potravinou, která budí zbytečně kontroverzní reakce. Aby zbořila předsudky, rozhodla se uvést na trh revoluční novinku, ve které použila cvrčky jako jednu z hlavních ingrediencí.

BIGsens, první cvrččí máslo na světě
Unikátní výživové hodnoty a udržitelnost cvrččího proteinu přesvědčily největšího českého výrobce ořechových krémů, aby do svého portfolia zařadil cvrččí máslo BIGsens.

„Potkali jsme se s lidmi z Sens, kteří produkují udržitelnou cvrččí stravu, a objevila se ambiciózní myšlenka vytvořit extra výživný krém s cvrččím proteinem, který bude chuťově připomínat světoznámou lískooříškovou pomazánku, ale nutričně nebude mít na trhu obdoby,” říká spolumajitel BIG BOY Alex Koníček.

BIG BOY připravil svou proteinovou novinku BIGsens zcela bez přidaného cukru, palmového tuku a dochucovadel. Krém neobsahuje nic nezdravého a zákazníkům velmi chutná. Je doslazený přírodním sladidlem a místo umělých náhražek v něm najdete spoustu lískových ořechů, pravého kakaa a cvrččího proteinu bohatého na bílkoviny, vitamíny a minerály, takže je vhodný i pro sportovce, kteří potřebují ze stravy dostat maximum.

Název BIGsens odkazuje na “velký smysl” cvrččího proteinu
Ekologie a udržitelnost zdrojů se prosazuje v čím dál tím více oblastech a nevyhýbá se ani výrobě potravin. BIG BOY následuje poslední trendy a použitím cvrččího proteinu ve svých výrobcích hlásí etický přístup k planetě. Cvrčci totiž v porovnání s dobytkem spotřebují dvanáctkrát méně potravy, patnáctkrát méně půdy, dvatisícekrát méně vody a vytvoří stokrát méně skleníkových plynů na stejné množství vyprodukovaného proteinu.

„Cvrččí protein je geniální surovina budoucnosti.Tento alternativní zdroj bílkovin nám dává velký smysl, protože má stejně kvalitní výživové hodnoty jako nejlepší hovězí, a přitom zatěžuje planetu jen minimálně. Doufám, že se s ním budeme setkávat stéle častěji,”  dodává Alex Koníček.

Vytvořeno18.01.2022
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše