Čokoládové ovesné tyčinky s datlemi a kešu oříšky

Čokoládové tyčinky jsou překvapivě snadné a neskutečně dobré. Dodají tělu potřebné živiny i energii a ještě si na nich pochutnáš.

INGREDIENCE

Ovesná vrstva

  • 1/2 šálku měkkých datlí*
  • 2 lžíce krému Kešu kokos
  • 3/4 šálku ovesných vloček
  • 1/4 šálku sušeného kokosu
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1/4 šálku mléka (může být i rostlinné)

Čokoládová vrstva

  • 3 lžíce krému Kešu kokos
  • 3 lžíce hořkých čokoládových peciček
  • 1/4 šálku kešu ořechů

POSTUP RECEPTU

  1. Na ořechovou-ovesnou vrstvu v kuchyňském robotu smíchej datle, másla Kešu kokos, ovesné vločky, kokos a kakao. Přidej po lžících mléko, dokud se těsto nepřestane lepit.
  2. Těsto rovnoměrně rozlož do pekáčku vyloženým pečicím papírem a nech zmrazit na 5-10 minut.
  3. V malé misce smíchej čokoládu a másla Kešu kokos a zahřej v mikrovlnce zhruba na 30 vteřin, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté směs nalij do formy na ovesné těsto, ozdob kešu ořechy a kokosem a nech znovu zmrazit. Pak už jen nakrájej a zabal.

*Pokud datle nejsou příliš měkké, namoč je na deset minut do misky s horkou vodou. Poté je vyjmi a osuš.

Zdroj: https://thefeedfeed.com/plentysweet200/vegan-chocolate-oat-bars-with-dates-and-cashews

Čokoládové ovesné tyčinky s datlemi a kešu oříšky
Vytvořeno08.12.2021