Nenech se rušit, zpomal a vychutnej si pohodové ráno. Před sebou máš celý den, můžeš si bez výčitek dopřát, na co máš chuť. Rozmazli se a přichystej si jednu z těchto neodolatelných snídaní. Stojí za to!
Foto a recept: @navidlickublog
Ořechové kostky s kávovým krémem
Tento dokonalý ročník umí vykouzlit výjimečně dobré ráno.
Ingredience (forma cca 30x25 cm, 30 kostek 5x5 cm)
Krém
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. V mixéru šleháme žloutky s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Trvá to minimálně 5 minut. Poté opatrně všleháme olej a vodu - oboje přiléváme tenkým pramínkem. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a ořechové máslo. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh z bílků.
Obdélníkovou formu si vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto a uhladíme ho. Pečeme zhruba 20 minut, případně testujeme špejlí (po zapíchnutí musí vyjít suchá). Necháme úplně vychladnout.
Na krém dáme do mixéru mascarpone a cukr, lehce prošleháme. Kávu rozmícháme ve smetaně a přidáme do krému. Šleháme na nízké otáčky asi půl minuty, aby se všechny ingredience pěkně spojily. Poté zvýšíme výkon téměř na maximum a rychle vyšleháme tuhý krém. Šleháme max. 2 minuty, aby se krém nepřešlehal a nezdrcnul.
Upečený korpus nakrájíme na kostky a za pomoci cukrářského sáčku s řezanou špičkou nastříkáme na každou kostku malý kopeček krému. Nakonec dozdobíme kousky karamelizovaných lískových ořechů, půlkami ořechů a maceškami.
Tip: Piškot můžete krémem potřít a obrácenou stranou lžíce udělat na krému jednoduché vlnovky. Nebo piškot rozpůlit, potřít polovinou krému, přiklopit druhou polovinou piškotu, potřít zbylým krémem a nakrájet na řezy.
Foto a recept: @navidlickublog
Lívanečky se zvířátky
Sladká sova, medvěd a opice… Jak hravě se dá vytvořit jídlo, které spořádá každé dítě.
Ingredience (asi 20 lívanečků o průměru 8 cm)
Poleva a dozdobení
Postup
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Zvlášť prošleháme mléko s vajíčkem, máslem a vanilkou a přilijeme k sypké směsi. Metličkou rychle vymícháme těsto.
Tip: Důležité je těsto nepřemíchat, mícháme ho opravdu krátce, jen aby se suroviny spojily. Malé hrudky v těstě klidně necháme. Díky tomu budou lívanečky opravdu nadýchané. Přemíchané těsto se v tomto případě rovná ploché lívance.
Na pánvi nebo v lívanečníku na kapce oleje dozlatova smažíme malé lívanečky. Otáčíme, jakmile se okraj zpevní a na povrchu se objeví malé praskající bublinky. Přebytečný tuk můžeme odsát papírovým ubrouskem.
Foto a recept: @navidlickublog
Krupicová kaše s mákem, mandlemi a jablkem
Máme pro tebe super tip na vylepšení oblíbené krupicové kaše.
Ingredience
Na dozdobení
Postup
V rendlíku na mírném plameni přivedeme mléko se špetkou soli a vanilkou k varu, přisypeme krupici a metličkou důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povaříme, kaše postupně zhoustne. Vmícháme mák a ořechové krém, podle chuti osladíme a případně trochou krupice nebo mléka doladíme konzistenci kaše.
Na talíři ji dozdobíme mákem, ořechovým krémem, mandlemi a plátky jablek.
Foto a recept: @bezcukrarna
Čokoládové smoothie
Ingredience
Postup
Vše se promixuje a máte skvělou a zdravou snídani nebo svačinku.
Dobrou chuť!
Vážení zákazníci,
máme pro Vás novinku! Pokud objednáváte na Slovensko, do Německa nebo Rakouska, prosíme vyberte zemi dodání níže*.
*Váš výběr se automaticky uloží.
Příjemné nakupování! 💜