Kuřecí kari s arašídovým krémem

Objevte kouzlo kari. Snadnou a rychlou přípravou oceníte především ve dny, kdy nestíháte nic, natož vařit.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce oleje 
  • 1 cibule 
  • 1 červená paprika 
  • 600 g kuřecích prsou 
  • sůl
  • pepř 

  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžička kurkumy 
  • 1 lžička kari 
  • 1 plechovka kokosového mléka 
  • 1-2 lžičky kukuřičného škrobu 
  • 2 lžíce arašídové omáčky 
  • limetka 
  • koriandr  
 

 

POSTUP

  1. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na proužky nakrájenou papriku a 2-3 minuty opékáme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, přidáme do pánve, maso necháme zatáhnout, osolíme a opepříme a zhruba 3 minuty za stálého míchání opékáme.
  2. Přidáme nadrobno posekaný česnek, kurkumu a kari a minutku opékáme, až česnek lehce zezlátne a koření se rozvoní.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme zhruba 5 minut probublávat na mírném plameni. Pokud je potřeba, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody a opět chvilku povaříme.
  4. Nakonec vmícháme arašídovou omáčku, podle chuti zakápneme limetou. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané koriandrem. 
Kuřecí kari s arašídovým krémem
Vytvořeno13.09.2021