RECEPT: Čokoládové donuty

RECEPT: Čokoládové donuty
Popis produktu

Milujete donuty? My rozhodně ANO! Připravili jsme si pro vás z našeho tmavého Brownie tuto sladkou pochoutku. Pečené čokoládové donuty!

INGREDIENCE

  • 140 g hladké mouky
  • 110 g cukru krystal
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 150 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g kakaového krému BIGsens
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g tmavé čokolády

NA DOZDOBENÍ

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na donuty vystříkáme olejem na pečení, případně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. V míse smícháme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Zvlášť v misce metličkou prošleháme podmáslí, vejce, vanilku a ořechové máslo. Vše rychle smícháme dohromady, aby v těstě nebyly hrudky (pozor na přemíchání, donuty by byly tuhé).
  3. Těsto si přendáme do sáčku s ustřiženým růžkem a naplníme jím důlky na donuty do 2/3 výšky (forma na klasické donuty má 6 důlků, takže polovinu těsta necháme zatím stranou).
  4. Donuty pečeme 10 minut, poté je necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme je opatrně z formy a necháme vychladnout na mřížce.
  5. V rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejeme smetanu téměř k bodu varu, přelijeme jí čokoládu nalámanou na kousky a necháme chvíli stát. Přidáme ořechový máslo BIGsens a vymícháme hladký krém. Do teplé polevy máčíme donuty a sypeme je drcenými lískovými ořechy, lyofilizovanými malinami nebo čokoládovým zdobením.

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Vytvořeno07.07.2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše