Palačinky nemusíte plnit jen marmeládou! Přichystali jsme si pro vás jednoduchý recept na dokonalou snídani s naším Sweet and Salty, po které se budete olizovat ještě druhý den.
Vajíčka rozšleháme v mléce, přidáme mouku, sůl a vanilku a metličkou vymícháme hladké těsto bez hrudek (ještě lépe to půjde v mixéru, těsto bude krásně hladké a nadýchané). Necháme ho 20 minut odpočinout.
Rozpálíme si nepřilnavou pánev, ideálně přímo určenou na palačinky, a potřeme ji kapkou oleje nebo másla.
Nalijeme na ni naběračku těsta a rychlým krouživým pohybem ho rozlijeme po celé pánvi. Jakmile těsto na povrchu zpevní a zmatní, bublinky v těstě popraskají a okraje se začnou lehce odchlipovat, palačinku opatrně obrátíme. Z druhé strany ji smažíme už jen krátce, aby palačinka zůstala jen lehce zlatavá.
Stejně postupujeme i s dalšími palačinkami. Kvalitní pánev už potírat nemusíme, nebo jen po každé druhé či třetí palačince. Palačinky skládáme na sebe, tím ještě zvláční.
Palačinky namažeme Sweet and Salty a dozdobíme ovocem. Dobrou chuť!
Vytvořeno21.06.2021
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.