RECEPT: Pistáciové důlkové sušenky

RECEPT: Pistáciové důlkové sušenky
Popis produktu

 

Neobyčejné sušenky s pistáciovým krémem se skvěle hodí jako vánoční cukroví. Na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin a výsledek je opravdu oslnivý.

INGREDIENCE na cca 40 kusů

  • 200 g změklého másla100 g cukru krystal
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli

Co na sušenky?

POSTUP RECEPTU

  1. V mixéru se šlehací metlou vyšleháme máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude. Zašleháme žloutky a vanilku. Nakonec vsypeme mouku a sůl a rychle vymícháme poměrně měkké a lepivé těsto. Zformujeme ho v kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne, odpočinout.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta lžičkou odkrajujeme malé kousky, v dlaních vyválíme kuličky (jedna cca 15 g) a s menšími rozestupy je klademe na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií. Pracujeme rychle, aby těsto příliš nepovolilo - nevadí, když bude trochu lepkavé. Obráceným koncem vařečky do každé kuličky uděláme důlek. Sušenky pečeme 10-12 minut. Po vytažení z trouby je necháme vychladnout na drátěné mřížce. 
  3. Vychladlé sušenky naplníme pistáciovou pastou, dávkujeme ho buď lžičkou nebo cukrářským sáčkem s ustřiženou špičkou. Skladujeme v chladu. Čokoládu rozpustíme, opatrně v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, a sušenky jí pocákáme. Nakonec je posypeme drcenými lyofilizovanými malinami.
Vytvořeno07.12.2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše