Popis produktu
Jablečný crumble je oblíbený dezert nejen protože je výborný, ale i je to skvělé řešení jako rychlé občerstvení pro návštěvu. Hotový ho máte ani ne za půl hodiny a chutnat bude snad každému. Ve spolupráci s @bezcukrarna pro vás máme tenhle skvělý recept s proteinem.
INGREDIENCE
Jablečná vrstva:
- 7 menších jablek (nebo 4 velká jablka)
- 2 malé hrušky
- 1 lžička skořice
- 20 g vanilkového proteinu
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 lžička másla (nebo ghí)
Ořechová vrstva:
- 50 g špaldových vloček
- 20 g slunečnicových semínek
- 50 g pekanových ořechů
- 20 g vanilkového proteinu
- 2 lžíce arašídového krému od BIG BOY Butter
- 1 lžička medu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička ghí (nebo máslo)
POSTUP RECEPTU:
- Jablka a hrušky nakrájíme na malé kostičky a opražíme je asi 5 minut na kokosovém oleji a másle. Do směsi přidáme skořici a protein a pečlivě vše promícháme. Poté směs dáme do formy a připravíme ořechovou vrstvu.
- Ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s dalšími suchými ingrediencemi je pečlivě promícháme. V mističce vedle smícháme burákové máslo, med, ghí a kokosový olej. Aby byly tyto ingredience tekutější, dám je do menší misky, tuto menší misku vložím do větší a do větší naleju horkou vodu. Vše pak lépe promícháte. Tekutou směs promícháme se suchýma ingrediencemi a navrstvíme na jablka.
- Crumble pečeme na 150 stupňů cca 10-15 minut. Hlídejte, aby se ořechy nepřipálily.
- Pokud jste v režimu, podávejte s vyšlehaným tvarohem, pokud ne, doporučujeme třeba s domácí vanilkovou zmrzlinou.