RECEPT: Sušenky z arašídového másla

Voňavé sušenky z arašídového másla potěší děti i dospělé. Jsou snadné, rychlé a zdravější než koupené. Dopřejte si je s horkým čajem a zpříjemněte si chladné zimní večery.

 

Ingredience (20 sušenek):

  • 100 g změklého másla
  • 120 g arašídového másla Grand Zero s bílou čokoládou
  • 100 g cukru krystal (část můžete nahradit třtinovým)
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového exraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • malá hrst posekaných arašídů

Postup:

V mixéru šleháme máslo, arašídové máslo a cukr minimálně 3 minuty, až zesvětlá a nabyde. Postupně přidáme vajíčko a vanilkový extrakt. Vmícháme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zhruba lžíci těsta vyválíme v dlaních jako kuličku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami necháme větší rozestupy, během pečení se roztečou. Každou kuličku prsty zploštíme, posypeme arašídy a ty zamáčkneme do těsta.

Sušenky pečeme 12-14 minut, než zezlátnou. Necháme je vychladnout na plechu. Skladujeme nejlépe v uzavřené dóze.

Tip:

Aby byly sušenky stejně velké, použijeme váhu a odvažujeme těsto po 25 gramech. Není nutné dělat z těsta kuličky, na plech můžeme dávat i kopečky těsta za pomoci lžíce na zmrzlinu.

 

 

RECEPT: Sušenky z arašídového másla
Vytvořeno31.01.2021