RECEPT: Velikonoční brownies

Vytvořeno26.03.2021

Tenoučká křupavá vrstva a velikonoční zdobení na povrchu, hutné čokoládové potěšení uvnitř. Právě jste našli rychlý recept na dokonalý dezert, který uspokojí sladké touhy. Budete ho muset pořádně schovat, aby vám vydržel do druhého dne.

INGREDIENCE

 Na ozdobení

  • Oreo sušenky
  • mini čokoládová vajíčka

POSTUP

  1. Ve větším rendlíku si na mírném plameni částečně rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu (30 g čokolády necháme stranou)  a oříškové máslo. Za stálého míchání rozpustíme na hladký krém. Odstavíme ze sporáku a necháme lehce zchladnout.  
  2. Ořechy rozemeleme na jemnou moučku. V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou, poté všleháme rozpuštěnou čokoládovou směs. Přidáme mleté oříšky, špetku soli a opět důkladně promícháme, nejlépe stěrkou.
  3. Troubu předehřejeme na 170 °C. Dno formy vyložíme papírem, nalijeme  do ní těsto a uhladíme. Posypeme ho kousky sušenek a odloženou čokoládou nasekanou na malé kousky. Pečeme asi 30 minut (testujeme špejlí, po vytažení musí být lehce mazlavá). Jakmile brownies vytáhneme z touby, zatlačíme do těsta i čokoládová vajíčka (kdybychom je přidali před pečením, zapadla by hluboko do těsta).