Popis produktu

Recepty z jablek jsou sázka na jistotu. Jablečný koláč Šachovnice v sobě snoubí sladkou a kyselou chuť vyladěnou arašídovým máslem. Snadno si ho připravíš, nádherně vypadá a skvěle chutná…Dlouho neotálej a pusť se do něj! Za recept děkujeme @marzicake.
INGREDIENCE
Kynuté těsto
- 1/4 l mléka
- 4,2 g čerstvého droždí
- 60 g cukru krystal
- 1 sáček vanilkového cukru
- špetka soli
- 3 žloutky
- 140 g másla
- šťáva a kůra z 1/2 citrónu
- 210 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 3 lžíce rumu
Na potření
- 1 rozšlehané vejce a 2 lžíce smetany
Náplň
Na posyp
- 2 hrsti žmolenky (1 díl moučkový cukr a 1/2 dílu polohrubé mouky. 1 lžíce změklého sádla)
- skořice
- 1 lžíce moučkového cukru (na posyp po upečení)
POSTUP RECEPTU
- Žloutky, cukry a máslo utřeme. Poté přidáme vlažné mléko, sůl, droždí, rum a citrón. Vše promícháme. Nakonec zapracujeme obě mouky.
- Těsto necháme minimálně hodinu kynout. Následně rozdělíme na 2 části a obě vytvarujeme na plech s pečicím papírem do obdélníku.
- Oba koláče potřeme rozšlehaným vejcem se smetanou. Koláče potřeme arašídovou pastou.
Jablka rokrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které skládáme na těsto do šachovnice. Posypeme žmolenkou a případně i skořicí.
- Pečeme v předem rozehřáté troubě na 165 °C do světlého zhnědnutí. Po upečení jemně pocukrujte.
