Čokoládové brownies

Miluješ čokoládu? Chutnají ti ořechové krémy? Tak to musíš vyzkoušet parádní čokoládové brownie s arašídovým máslem a Zlatonkou. Tenká vrstva na povrchu, vláčné a hutné uvnitř. Aaaach, chutná božsky. 

INGREDIENCE (forma 24x24 cm) 

  • 120 g másla 
  • 200 g kvalitní tmavé čokolády 
  • 100 g třtinového cukru 
  • 2 vejce 
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 60 g hladké mouky 
  • 20 g kvalitního kakaa 
  • špetka soli 
  • 40 g arašídového másla 
     


NA DOZDOBENÍ

  • oříškové máslo Zlatonka 
  • jahody 
     


POSTUP RECEPTU

  1. V rendlíku na mírném plameni částečně rozehřej máslo, přidej čokoládu a cukr a za stálého míchání nech vše rozpustit na hladký krém. Odstav ze sporáku a nech lehce zchladnout. Do teplé směsi postupně metličkou vmíchej vajíčka a vanilkový extrakt, přidej prosátou mouku, kakao a špetku soli a opět důkladně promíchej, nejlépe stěrkou. Nakonec vmíchej arašídové máslo.
 
  2. Troubu předehřej na 170 °C. Obdélníkovou formu nebo zapékací misku vylož pečicím papírem, můžeš ji nejdříve lehce vymazat máslem, aby papír dobře přilnul. Nalij do ní těsto a uhlaď ho stěrkou. Peč zhruba 30 minut. Upečené brownies nech vychladnout a nakrájej na kostky. Ozdob svým oblíbeným oříškovým krémem (my jsme použili Zlatonku) a jahodami.

TIP: Kratší doba pečení rovná se vláčné brownies. Rozhodně není na škodu, když do středu zapíchnutou špejli vytáhneš lehce mazlavou. Naopak pozor, aby nebyly zbytečně suché.

Nebo vyzkoušej Velikonoční brownie.

 

Čokoládové brownies
Vytvořeno08.04.2022
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies