Popis produktu
Miluješ čokoládu? Chutnají ti ořechové krémy? Tak to musíš vyzkoušet parádní čokoládové brownie s arašídovým máslem a Zlatonkou. Tenká vrstva na povrchu, vláčné a hutné uvnitř. Aaaach, chutná božsky.
INGREDIENCE (forma 24x24 cm)
- 120 g másla
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g hladké mouky
- 20 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- 40 g arašídového másla
NA DOZDOBENÍ
POSTUP RECEPTU
- V rendlíku na mírném plameni částečně rozehřej máslo, přidej čokoládu a cukr a za stálého míchání nech vše rozpustit na hladký krém. Odstav ze sporáku a nech lehce zchladnout. Do teplé směsi postupně metličkou vmíchej vajíčka a vanilkový extrakt, přidej prosátou mouku, kakao a špetku soli a opět důkladně promíchej, nejlépe stěrkou. Nakonec vmíchej arašídové máslo.
- Troubu předehřej na 170 °C. Obdélníkovou formu nebo zapékací misku vylož pečicím papírem, můžeš ji nejdříve lehce vymazat máslem, aby papír dobře přilnul. Nalij do ní těsto a uhlaď ho stěrkou. Peč zhruba 30 minut. Upečené brownies nech vychladnout a nakrájej na kostky. Ozdob svým oblíbeným oříškovým krémem (my jsme použili Zlatonku) a jahodami.
TIP: Kratší doba pečení rovná se vláčné brownies. Rozhodně není na škodu, když do středu zapíchnutou špejli vytáhneš lehce mazlavou. Naopak pozor, aby nebyly zbytečně suché.
Nebo vyzkoušej Velikonoční brownie.