💜 Miluješ banánový chlebík? Tak to pro tebe máme skvělou zprávu! Naší novinku BIG Banana bread můžeš koupit ➡️tady⬅️  🤤

Rafael věnečky

Rafael věnečky
Popis produktu

 

Lámete si hlavu, co na Valentýna? Udělejte radost své drahé poloviččce originálním receptem. Však všichni moc dobře víme, že láska prochází žaludkem.

Co na to budete potřebovat?

Ingredience:


60 ml mléka
60 ml vody
50 g másla, nakrájeného na plátky
špetka soli
100 g hladké mouky
3 vejce

Náplň:

300 g mascarpone
60 g cukru moučka
70 g ořechového másla Big Rafael
150 ml smetany ke šlehání


na ozdobu:

bílá čokoláda

lyofilizované maliny BigBoy

strouhaný kokos

 

Postup

Do rendlíku nalijeme vodu a mléko, přidáme sůl a máslo a přivedeme k varu. Jakmile voda lehce vře a máslo je rozpuštěné, rendlík odstavíme ze sporáku, rychle přisypeme mouku a stěrkou mícháme, až se vše spojí v hutné těsto. Rendlík vrátíme na sporák a dál mícháme, zhruba 3-4 minuty, až těsto vytvoří bochánek, který se bude lehce odlepovat od stěn rendlíku a na dně se vytvoří bělavý povlak.

Poté těsto přesuneme do mísy a necháme mírně zchladnout, na dotek by nemělo být horké. Po jednom vmícháme vajíčka, snadno to půjde v robotu se třecí metlou. Výsledné těsto je lesklé, hladké a poměrně řídké.

 

Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem/fólií, těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou zdobící špičkou a na plech s velkými rozestupy stříkáme srdíčka nebo kolečka (v troubě se hodně nafouknou). Plech dáme do trouby, po 3 minutách teplotu zeslabíme na 180 °C a pečeme dozlatova, 30-35 minut. Během prvních 20 minut zásadně neotvíráme troubu. Upečené věnečky přesuneme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout.

Na krém dáme do mixéru mascarpone, cukr moučka a ořechové máslo, lehce prošleháme. Přidáme smetanu a šleháme na nízké otáčky asi půl minuty, aby se všechny ingredience pěkně spojily. Poté zvýšíme výkon téměř na maximum a rychle vyšleháme tuhý krém. Šleháme max. dvě minuty, aby se krém nepřešlehal a nezdrcnul.

Vychladlé věnečky prořízneme, plníme vyšlehaným krémem a podle chuti ještě pokapeme ořechovým máslem. Vrchní část ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, posypeme drcenými lyo malinami a kokosem.

Vytvořeno09.02.2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše