Popis produktu

Nejjemnější kousek vepřového skvěle doplňuje hráškové pyré a lehce pikantní arašídová omáčka. Jednoduše geniální jídlo, které se hodí jako večeře, ale i nedělní oběd. Musíš vyzkoušet!
INGREDIENCE
Vepřová panenka:
- 800 g vepřové panenky
- 400 g mladých hrachových lusků
- 1 ks malé cibule
- 200 g pancetty
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
- olivový olej
- šťáva z 1/2 citronu
Hráškové pyré:
- 450 g mraženého hrášku
- 40 g pasty tahini
- 40 g olivového oleje
- 15 g citronové šťávy
- 10 g cukru krupice
- 5 g soli
Arašídová omáčka Big Boy:
POSTUP:
- V rendlíku smíchej 1 l vody a 5 g cukru a přiveď k varu. Vsyp hrášek, znovu přiveď k varu a vař 2 minuty. Hrášek sceď a 80 g vody, ve které se vařil, vlij do mixéru. Přidej hrášek, zbylý cukr a ostatní suroviny a mixuj 2 minuty dohladka. Pyré přepasíruj přes jemný cedník.
- Pancettu nakrájej na drobné kostičky o hraně cca 5mm, cibuli nakrájej najemno a připrav si mladé hrachové lusky.
- Maso očisti od blan, z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran, poté naložíme alespoň na 30 minut do nasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka,.. můžeme použít bylinky dle vlastní chuti) smíchaných s olivovým olejem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. V pánvi na vyšším ohni / grilu rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 2 minuty dozlatova. Poté maso opečeme po obvodu do zlatavé barvy. Opečené maso dáme odpočinout na talíř na teplé místo.
- Do pánve, ve které se připravovalo maso, přidej nakrájenou pancettu a na středním ohni ji za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidej cibuli a mladé hrachové lusky a restuj 5 minut. Orestovanou směs ulož na teplé místo a nakonec jí ozdob hráškové pyré.
- V kastrolu na mírném ohni zahřej kokosové mléko a rozpusť v něm krém Chilli and Honey. Přidej sójovou omáčku a na závěr chilli. Omáčku míchej metličkou a nech probublat necelou minutu.
- Hotovou arašídovou omáčku podávej společně s hráškovým pyré a medailonky z vepřové panenky.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ:
Peanut Butter Chicken
Filé s pikantním arašídovým krémem a cuketou
Pečené závitky