RECEPT: Kuřecí Satay s arašídovou omáčkou

Kuřecí sataj špízy jsou šťavnaté a můžeš si je s přehledm připravit i na grilu. Skvěle se k nim hodí arašídová omáčka a křupavý pita chleba.

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 stroužky česneku
  • Zázvor
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 3 lžíce krému BIG BOY na asijský způsob
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2,5 lžíce arašídového másla
  • ½ chilli papričky
  • 50 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • kešu ořechy / arašídy, limeta
  • pita chléb
  1. Kuřecí maso nakrájej na kostičky a dej do mísy. Přidej 2 najemno nasekané stroužky česneku a zázvor, nahrubo nasekaný koriandr, ½ lžíce třtinového cukru, lžíci rybí omáčky, lžíci sójové omáčky, 3 lžíce krému BB na asijský způsob, sůl, pepř a vše důkladně promíchej a nech odležet 30 minut.
  2. Na arašídovou omáčku vlož do kastrolu arašídové máslo, lžíci třtinového cukru, 2 lžíce sójové omáčky, lžíci rybí omáčky, prolisovaný stroužek česneku, chilli a kokosové mléko a vše pomalu přiveď za stálého míchání k varu, poté ihned odstav z ohně.
  3. Naložené maso napichuj na jednotlivé špejle a griluj nebo opékej ze všech stran dozlatova, podávej s arašídovou omáčkou a posypané nasekaným koriandrem, kešu ořechy / arašídy, chilli papričkou a limetou, jako příloha se hodí opečený pita chleba.

VYZKOUŠEJ TAKY

Kuřecí tortila

Kuřecí kari s arašídovým krémem

 

Kuřecí špízy Satay s pita chlebem a arašídovou omáčkou.
Vytvořeno29.04.2022
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies