RECEPT: Kynuté rolky plněné ořechovým máslem

Rolky se slaným karamelem
INGREDIENCE
  • 250 ml mléka
  • 60 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 50 g cukru krystal
  • 1 sáček sušeného droždí
  • špetka soli
  • 1 vejce

Náplň

  • 180 g ořechového másla Sweet & salty
  • případně další ořechové máslo na potření

POSTUP RECEPTU

  1. Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme máslo nakrájené na plátky a necháme ho rozpustit. V míse smícháme mouku, cukr, droždí a sůl. Přilijeme teplé mléko s máslem (ne horké, těsto by nevykynulo) a vejce. V mixéru s hnětacím hákem nebo ručně vypracujeme lehce lepivé těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme asi hodinu a půl kynout.
  2. Na lehce pomoučněném vále vyválíme obdélník cca 30 cm široký a 1 cm vysoký. Potřeme ho ořechovým máslem. Těsto svineme v roládu a opatrně nakrájíme na 12 kousků. Všechny rolky naskládáme do formy vymazané máslem a necháme ještě asi 30 minut kynout přikryté utěrkou.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rolky pečeme dozlatova, asi 25-30 minut.

Dobrou chuť :)

RECEPT: Kynuté rolky plněné ořechovým máslem
Vytvořeno06.10.2020
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies