Jaké jsou výhody ořechových krémů?

 

Díky speciální technologii výroby, předmletí ořechů a následnému opakovanému zjemňování a hnětení jsou krémy Big Boy Butter ty nejjemnější. Ořechy, které se k výrobě krémů používají jsou pražené horkým vzduchem, tedy bez oleje. 

Všechny chutnají skvěle, takže jestli se pořád nemůžeš rozhodnout, mrkni jaké benefity ti každý z nich přináší. 

Mandlový krém

Mandle mají vysoký obsah stopových prvků, vlákniny, bílkoviny, hořčíku, draslíku, zinku a selenu, vitamínu B1, B2, B6 a E a řadí se tak mezi superpotraviny. Jsou zdrojem omega 3 mastných kyselin a mononenasycených tuků, tedy těch “zdravých”. 

Díky těmto látkám mandle například snižují riziko vzniku cukrovky, snižují hladinu cholesterolu v krvi, posilují imunitní systém, zlepšují činnost srdce a jsou ideální pro výživu mozku.

Krém z kešu ořechů

Kešu ořechy jsou oblíbené hlavně pro jejich sladkou, jemnou chuť. Mají velký obsah hořčíku (jeden z nejlepších zdrojů), jsou zdrojem vitamínu B1 a B2. Posilují díky tomu nervovou soustavu (pozitivní účinek na podrážděnost a nervozitu), snižují hladinu cholesterolu v krvi, zlepšují ostrost zraku, zlepšují paměť a podporují uvolnění svalů při dlouhodobém zatížení. 

Lískoořechový krém

V lískových oříšcích najdeme především vitamíny skupiny B (B1, B6), karoteny, vitamin A, vitamin C a mnoho dalších stopových prvků. 

Lískové ořechy zvyšují odolnost proti stresu, posilují imunitu, podporují paměť a mozkovou činnost.Co je ale nejdůležitější - mají nezaměnitelnou chuť. 

Kokosový krém

Kokos je významným zdrojem vápníku, vlákniny, obsahuje železo, fosfor, sodík, zinek a vitamíny skupiny B. Obsahuje převážně nasycené mastné tuky a proto je vhodný při vyšších teplotách.

Arašídový krém

Že arašídy nejsou ořechy, to už všichni víme (nebo teď už to všichni víme :)). Arašídy jsou luštěnina, ale stejně jako ořechy mají vyšší množství tuku a jsou také poměrně bohatým zdrojem bílkovin. 

Obsahují vitamín E a vitamin skupin B - niacin, který pomáhá udržovat nízkou hladinu cukru v krvi nebo nepř. kyselinu listovou, která má příznivý vliv na krvetvorbu. Mají také vysoký obsah vlákniny.

Jaké jsou výhody ořechových krémů?
Vytvořeno06.10.2020
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies